Petra Palomäki

torstai 21. syyskuuta 2017

Grandulan kisadebyytti

Nyt se päivä vihdoin koitti kun pääsimme Pötkylän kanssa ihka ensimmäistä kertaa koulukisoihin! Ei olla oikeastaan taidettu kun kerran käydä kotoo pois maneesilla ratsastamassa ja muuten aina vaan irtona päästetty neiti juoksemaan. Nyt sitten päätin, että lähdetään kisaamaan, koska jostain on aloitettava tai muuten me juurrutaan kotikentälle vallan.


Olimme 17.9 Luvialla Ratsastus Granifiq:n järjestämissä harjoituskoulukisoissa. Meidän piti ensin startata pelkkä raviohjelma kunnes rupesin lukeen sitä ja mulla meni kärsivällisyys, koska radalla ei ollut melkein yhtään mitään tekemistä. Päätin ilmoittaa meidät sitten Harrasteen kouluohjelmaan, vaikka mua arvelutti ottaa ylipäätään laukkaa radalla. Pötkis kun kuumuu siitä todella paljon... Mutta päätin ottaa riskin ja totesin itselleni, että jos vaan päästää rata loppuun (vaikkakin pukkilaukkaa) niin tavoite saavutettu :D


Lastaus meni kotona yllättävän hyvin vaikka äitin kanssa sitä yhdessä ekaa kertaa lastattiin. Herra Nyhtis luottoponina tietenkin mukana, jotta ei tartte neidin yksin matkustaa pelottavan isossa trailerissa. Matka sujui todella hyvin ja kun päästiin kisapaikalle, kävin ilmoittautumassa ja hetki sen jälkeen otettiin Pötkis ulos ja laitoin sen kuntoon. Heti en selkään noussut vaan halusin sen ensin ihmettelevän paikkoja maasta käsin. Verkkakenttä oli aikamoista liejua ja lätäkköä täynnä ja mua arvelutti jo siinä, että pystytäänkö edes raviaskeltakaan sielä ottamaan kun neiti prinsessa Pötkis on aina veden suhteen ollut kovin...noh..neitimäinen :D Eli veteen ei ole kiva jalkojansa kastella...


Kun pääsin selkään niin jestas miten toi poni yllätti mut totaalisesti. Käveli allöttävien lätäkköjen yli ja oli todella rento vaikka muut hevoset ravasi ja laukkasi. Hienosti käveltiin pitkin ohjin ja se käyttäyty kuin olisi ennenkin ollut kisoissa. Kerran se veti pienen rodeon paikallaan, koska yksi hevonen poistui näkyvistä talliin ja sehän oli erittäin vakava juttu :D Maneesiin mentäessä hieman jännitti mutta jestas miten se heti rentoutu kun näytin sille uudet paikat ja kehuin. Heti kun kehuin sitä sen asenne oli välittömästi sellainen "okei, nämä ei ole pelottavia asioita koska sä sanot niin, niin minä uskon ja en välitä niistä".



Radalla näytin kaikki kulmat, tuomarit jne jottei radan aikana olisi yllätyksiä tullut. Voi kuulkaa miten hienosti se menikään!! Pystyin ratsastaan sitä kunnolla kulmiin ja yllättävän rennosti otti koko radan. Ensimmäisessä laukassa neiti otti pukin kautta, koska en ollut laukannut verkassa kentän huonon kunnon takia ollenkaan. Mutta mielummin pukin kautta laukkaan kuin ettei ollenkaan tai vielä ristilaukkaan. Ei voinut kun hymyillä neidin touhuille. Keskiravia en nyt lähtenyt sen kummemmin edes yrittään, vaan parempi nyt varovasti ja rauhallisesti hyvä rata alle. Välillä se meinaa herkästi karata kuolaimen alle varsinkin kun Pötkis hermostuu tai ei rehellisesti kuuntele mun pidätteitä. Kaiken kaikkiaan erittäin positiivinen kokemus ja uskon, että tammallekin jäi hyvä mieli tästä!



Prosentteja saatiin 64,74% ja tällä neiti Pötkis aloitti ruusukehain uransa lunastamalla itselleen sinisen ruusukkeen loistavasta toisesta sijasta! Tästä on suunta vain eteenpäin! Nyt vaan ahkerasti Kallen valmennuksia alle niin eiköhän tuosta hieno kouluponi saada ;)





Kaikki kuvat ottanut Janette Mattila

14 kommenttia

  1. Oho wau! Kyllä varmasti tästä yksilöstä hieno koulupolle tulee, onnea :)

    VastaaPoista
  2. Kivan näköistä menoa! Ihanan ponimainen. Onko kuitenkin ihan hevoskokoinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei olla koskaan mitattu, mun mielestä tää on ihan ponin rajoilla :)

      Poista
  3. Kivan näköistä menoa! Onnea! :) Mitä sä muuten opiskelet? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Liiketaloutta, eli merkonomiksi opiskelen.

      Poista
  4. Voi miten symppiksen näköinen poni! Onnea toisesta sijasta :)

    VastaaPoista
  5. Tyhmä kysymys, mutta jos nyhtis lähtee vaan matkustuskamuksi niin onko se koko kisojen ajan kopissa vai otatteko sitä ulos jaloittelemaan tms? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei ole tyhmiä kysymyksiä ;) Nyhtis talutetaan yleensä aina sitten kun kisasuoritus on ohi ja jos kisa venyy niin hevosenhoitaja taluttelee sitä aina välissä ettei tartte yksin olla kopissa :)

      Poista