Petra Palomäki

keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Mahdollisuuksien hevonen - tapahtuma 13.5

Olimme Zeuksen kanssa tosiaan Luvialla Mahdollisuuksien hevonen . tapahtumassa esiintymässä ja samalla meillä oli Hartog:n rehuja esillä näytepusseineen päivineen. Olimme hyvin ajoissa paikan päällä niin kerettiin kasaan pöytää pystyyn ja sillä aika Zeus leppoisasti rouskutteli heiniä traikussa. Se on kyllä niin helppo hevonen kans, koska osa odottaa fiksusti trailerissa eikä ala kuopimaan tai stressaantumaan.



Meillä olis siis Working Equitation esitys ja perään olimme mukana rotuesittelyssä. WE:tä emme kotona mee koko ajan niin osa tehtävistä oli hieman hakusessa, mutta onneksi hevonen suoritti kaiken yllättävän hyvin. Hieman se oli malttamaton kun pujoteltiin tolppia ja siirryttiin käynnin kautta toiseen laukkaan. Alkoi ennakoimaan niin paljon, että melkeen oli pohkeen takana. Ja sitten ehkä suurin häpäsy oli paalieste :D Hevonen oli aika järkyttynyt, kun ensin mennään kauheesti koottua laukkaa, mennään puomin yli MUTTA ei keskeltä yli vaan poikittain ja sitten yks kaks vastaan tulee sen lempihommaa eli saa luvan kanssa hypätä esteen. No arvatkaa oliko se sitten kovin kaunis kun hevonen päättää ottaa yhden askeleen kauempaa ja mennä kamikaze tyylillä esteestä yli! Ei sielä voinu muuta kun nauraa, on se hassu hevonen!



Harmillisesti rata ei ollut jatkuva koska viimeinen tehtävä meni tuulen takia hieman mistiin. Meidän oli tarkoitus tulla laukassa tynnyriä kohden ja minä nappaan oikealla kädellä pitkän kepin käteen. Asettelin ennen rataa kepin kohdilleen ja eikös tuuli ollut sen sitten kääntänyt toiseen suuntaan ja jouduin ensin sen siirtämään takasin ja vasta tämän jälkeen tulimme tehtävän. Mutta ehkä ihmiset ymmärsi, että tuo kepin korjaus ei kuulu asiaan :D


Rotuesittelyyn pistin sille meidän perinteisen Portugalilaisen satulan, johon kuuluu tyylikäs ketunkarva lautasten päälle. Meidän seurana oli upea PRE hevonen, ja olihan meidän Zeus aika sporttinen sen vierellä... ja muutenkin, olisin rotuesittelyyn mielummin vienyt vaikka Tessan tai Uffen koska ne on jykevämpiä. Zeus taas on aina ollut todella siro ja sporttinen, mutta ei onneksi selkään tunnu pieneltä.



Todella kiva tapahtuma ja mukana oli paljon petollisia kirppispöytiä täynnä hevostarvikkeita. Marika osti 3 huopaa, yhdet grippiohjat ja minä löysin varsalle ehjän ja hyvän sadeloimen 5€:lla! ja Uffelle kerran käytetyn sadeloimen 15€:lla. Noita sadeloimia olen pitkään jo etsinyt ja varsalle en halunnut ostaa uutta ja kallista koska todennäköisesti loimi ei olisi kestänyt viikkoa kauempaa. Mutta nyt kun on halpa loimi niin eihän sellasta oo kiva repiä kun omistajalle ei tuu paha mieli siitä, kuinka paljon maksoi loimesta ja joutuu ostamaan uuden kalliin loimen :D





Ei kommentteja

Lähetä kommentti