Petra Palomäki

maanantai 24. huhtikuuta 2017

Ilta-auringon villityksiä

Viime viikon tiistaina halusin mennä pitkästä aikaa Uffen kanssa ilman satulaa kentällä. Varsinaisesti me emme mene ilman satulaa, sillä käytän aina tuollaista huopa/romaani vyötä alla niin minulla on kivempi työskennellä pidempään sielä selässä. Uffen kanssa on vaan niin ihanan helppoa kaikki tällainen monipuolinen treenaaminen. Kuolaimettomalla ratsastetaan melkein joka päivä, vaan ainoastaan kun treenataan vakavasti otettavaa kouluratsastusta laitetaan (treenistä riippuen) joko kolmipalat tai kanget suuhun.

Päätin tosiaan sitten viime viikolla tehdä rentoa koulutreeniä kentällä erilaisten siirtymisien merkeissä. Mulla on kyllä melkein aina vakio jokaisella hevosella tehdä alkuun kolmikaarisella kiemurauralla siirtymisiä ja voltteja. Saan ne niin plajon nopeammin ja helpommin kuulolle. Uffe alkoi kulkemaan todella kivasti ja tehtiin pieniä pätkiä loppua kohden myös vastalaukkaa. Kuolaimettomalla se ei aina ole tosin kovin aktiivinen takasistaan ja sain hetken aikaa niitä siis herätellä. Kuolaimen kanssa saan niskaa korkeammalle ja ratsastettua niitä takasia alle ja hommiin, mutta mentiin kevyttä treeniä niin sallittakoon nyt hieman hitaammat takaset vatsalaukassa :D

Pitää saada uusia kuvia kun mennään taas pelkällä kaulanarulla.

Sain sitten villin idean ja irrotin ohjat kokonaan pois suitsista. Sidoin ohjat keskenään solmulle kaulan ympärille ja päätin kokeilla miten Uffe toimii ilman ohjasapuaja, eli pelkällä "kaulanarulla". Ai että oli taas jännää! Noi ohjat oli hieman huono vaihtoehto laittaa kaulan ympärille koska Uffella on niin mahdottoman paksu kaula, että ohjat valskahti koko ajan kaulan alaosaan mikä on vahvin. Hetken aikaa fiilisteltiin ja tunnustelin hetken aikaa ravissa miten Uffe hiffaili mun pohje- ja istunta-apuja ja kokeiltiin hurjana hieman laukkaakin. Oli niin hienoa pitkästä aikaa ja vitsit kun on tommonen hevonen, jonka kanssa pystyy harrastamaan näin erilailla, Eli kesää kohti siis enemmänkin näitä hetkiä niin eiköhän syksyyn mennessä jo mennä ympyröitä ja kaikkea kivaa pelkällä kaulanarulla!

 

Oletko sinä kokeillut koskaan mennä pelkällä kaulanarulla?
Pääsetkö ratsastamaan usein ilman satulaa?

Ei kommentteja

Lähetä kommentti