Petra Palomäki

maanantai 7. marraskuuta 2016

Pitoa ratsastukseen

Ratsastushousuja löytyy markkinoilta lukuisia eri vaihtoehtoja ja yleisemmät mallit ovat polvi- tai kokopaikkaiset housut. Nyt viime vuosina markkinoille on kuitenkin saapunut geelipaikkaisia housuja, jotka ovatkin saaneet yllättävän hyvän suosion. Pääsin testaamaan Aiver Sportin uutta 4D - ratsastushousua, jossa on juuri tällaiset geelipaikat. Koska itselläni on jo paljon ns. arkikäyttöön olevia housuja pääsen testaamaan näitä housuja varsinaisessa kisatilanteessa.



Itse olen aina suosinut kokopaikkaisia housuja varsinkin kouluratsastuksessa. Kun olen hypännyt, polvipaikkaiset ovat käyneet paremmin siihen tarkoitukseen, sillä ahteri nousee melkein koko ajan sieltä penkistä, jolloin pitoa ei aina niin tartte. Koulua kun menen haluan olla kuin liimattuna satulaan, mutta en kuitenkaan liikaa, sillä se ei saa estää luonnollista kehon liikkuvuutta satulassa. Sellainen pito, että pystyn istumaan hyvin syvään satulaan ja myöskin pysyn siellä. Kun en nyt ole mikään huippu koulutuuppari niin joudun hakemaan apua istuntaan kunnon housuista, hehe.



Housut saapuivat minulle Englannista muutamassa päivässä ja heti kun housut käteeni sain huomaisin kaikki ihanat yksityiskohdat. Upeat reunanauhat housujen taskuissa, hieno Aiver Sportin hevoslogo ja tietenkin halusin heti tunnustella miltä ne paikat tuntuivat käteen. Housut venyvät todella hyvin ja säilyttävät kovassakin käytössä muotonsa. Eli ei ole pelkoa, että housut venyvät kuin purukumia eivätkä palaudu takaisin! Kangas on siis todella vahvaa ja hyvin istuvaa. Isoin ominaisuus kankaassa on tosiaan venyvyys, joka venyy neljään eri suuntaan. 


Nämä Aiver Sportin 4D - ratsastushousut ovat saavuttaneet niin suuren suosion, että kaikki mustat housut myytiin heti loppuun muutamassa päivässä! Enkä yhtään ihmettele miksi. Suosin housuissa sukkapuntteja, sillä ennen käytetyt tarrat olivat erittäin epämukavat ja epäkäytännölliset. Pakko myöntää, kun ensimmäistä kertaa näin nämä netissä ihastuin tuohon grippien muotoiluun mikä on takapuolen kohdalla. Tuli heti nämä fitnesstavat esiin, kun sielä maailmassa kaikki haluavat vaan esitellä treenattuja pakaroitaan niin miksi ei me ratsastajatkin saisimme niitä esitellä :D? Onhan ratsastajillakin melkoiset pakarat, kun joutuvat niillä tekemään selässä töitä eikä vain istumaan! Joten kun nämä housut jalkaansa pistää, saa itselleen kankkuun muotoja vaikka niitä ei olisikaan!


Uudet saappaat teki kipeetä niin tämä fiilis kun sain avata vetskarin ja mennä loppuravit rennosti :D
Jos etsii itselleen lisäpitoa housuihin nämä ovat juuri siihen tarkoitukseen tehty. Sopivat lajiin kuin lajiin ja näillä melkein liimaat itsesi satulaan. Varsinkin jos on huonoa tasapainoa tai ongelmia pysyä hyvin syvällä satulassa. Näiden avulla pystyy korjaamaan itseään ja samalla saa luottamusta itse ratsastamiseen. Kun nämä itse pistin jalkaan huomasin kaikki nämä yllä mainitus ominaisuudet. Lisäksi korkea vyötäro on suuri plussa! Samantien tunsin housujen todella hyvän pidon ja sen kuinka pystyn joustamaan hyvin kehostani, lantion liikke ei esty millään tavalla ja kykenen olemaan lähellä hevosta. Yksi pieni kohta mihin kiinnitin huomioa olivat vetoketjulliset etutaskut. En siis itse ole tainnut koskaan omistaa sellaisia housuja joissa olisi oikeasti kunnon kokoiset taskut ja hyvä vetoketju, mutta nyt on! Itselläni päällä on 36 koon housut. Gripit ovat alkuun siis aika napakat ja vetävät pikkuisen kangasta ns. sisäänpäin. Tämä kuitenkin ei yhtään vaikuttanut selässä ratsastukseen, vaan gripit venyi tarpeen mukaan. Housut näyttivät mulla reisistä kireeltä, mutta ei oikeasti siltä tuntunut. Ja varsinkin vyötärö vastasi täysin kokoaan! Joten isomman koon ottaminen itselläni olisi huono, kun vyötärö olisi löysä ja gripit ei olisi heti napakasti jalkaa vasten.


Testasin näitä kisoissakin viikonloppuna Tessan kanssa ja vaikka olin umpijäässä, pysyin hyvin satulassa. En huomannut radalla, että housut olisivat liikaa sitoneet minua satulaan. Gripit ovat oikeasti tukevat, mutta en missään kohtaan huomannut, että ne olisi kiristänyt vastaan. Kangas siis venyi kuten luvattu ja säilyttivät hyvin muotonsa myös pesunkin jälkeen!
Jos haluat itsellesi hyvin pitoa antavat housut, jotka istuvat myös erinomaisesti jalkaan niin nämä Aiver Sportin housut ovat sinun valintasi. Eikä ole hinnallakaan pilattu, vain 99,50e! TÄÄLTÄ pääset tutustumaan lisää tuotteeseen ja tilaamaan :)
Kaikki postauksen kuvat ottanut Anniina Gullans. 
Edit: Postaus toteutettu yhteistyössä Aiver Sport:n kanssa. 

Onko Aiver Sport - yritys sinulle tuttu?
Oletko koskaan kokeillut tällaisia geelihousuja?


12 kommenttia

  1. Rasvanahkasatula + silikonipaikat + maastoesteet oli ekalla kokeilulla jännä yhdistelmä! En meinannut meinaan enää irrota satulasta �� Aikalailla imasi se rasvanahka akan kiinni penkkiin! Vähän vähemmän pitoa omaavassa satulassa kunnon gripit on kyllä mahtavat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha eli hyvä kombo kenttäkisoihin maasto-osuudelle :D

      Poista
  2. En ole enne kyseisestä merkistä kuullut, mutta silikonipaikkaiset ratsastushousut Wahlstenin mallistosta löytyy. Täytyy pistää mietintä myssyyn ja ehkä sitte joskus kun tulee omaa kokoa taas varastoon niin voisi ostoskoriin laittaa. Ratsastushousuja en kyllä enää osta ellei niissä ole silikonipaikkoja, on vaan niin mukavat ja istuvat sekä joustavat. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mulla on kahdet nyt silikonipaikkaset housut ja aivan huiput!

      Poista
  3. Laitaks mun nimen johonkin postaukseen kuvien ottajaks :)

    VastaaPoista
  4. Aiotko vastata kysymykseen oletko ostanut vai saanut housut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos kysyt nyt niin kyllä, mitäs siinä sen kummempaa. Sain housut testiin ja haluan ostaa toiset eri väriset itselleni myös :) vaikka sain housut, niin pitää yrityskin siitä hyötyä ;)

      Poista
    2. Onko sulla hajuakaan mainostamisesta blogeissa? Tai tällä Aiverilla?

      Poista
  5. Just löysin sun blogin ja jään kyllä mielelläni seurailemaan teidän menoa! Oootte kyllä kivan näkönen ratsukko ja ihania kuvai ! :) <3
    http://jessicannblogi.blogspot.fi/

    VastaaPoista