Petra Palomäki

torstai 29. syyskuuta 2016

Solheds tuotetestaus - Helpotusta ihottumaan!

Olenkin jo maininnut mm. Facebookin puolella, että lähdin testaamaan Solhedsin tuotteita Tessalle. Kun olimme Barokkipäivillä, Solhedsin asiantuntija Saija, kävi katsomassa Tessan ihon kunnon livenä. Hän kertoi Tessan ihon olevan todella paha. Vaikka ulkoisesti Tessa on hieman parempi kuin muutama vuosi takaperin, se on edelleen pahassa jamassa. Saija tunsi heti kuinka harjan iho oli kuuma ja viittasi jo melkein tulehdustilaan. Hän löysi myös semmosia hoitavia paikkoja, joita itse en edes tullut ajatelleeksi tai en huomannut, kuten etujalkojen sisäpuolella olevat alueet ja "pakaroiden" kohdat. Olin aivan itkua vaille kun kuulin oikeasti ammattilaiselta Tessan tilan. Eläinlääkäritkään eivät ole osannut sanoa todellista ihon tilannetta...



Monet kuvittelee, että pahin ötökkäkausi on jo mennyt. Kelit viilenee niin tietenkin ne isommat ötiäiset lähtevät, mutta edelleenkin pitäisi jatkaa hevosen suojaamista. Saija kertoi, että hän näkee niin paljon ihmisiä, jotka jättävät näin syksyllä hoidon vähemmälle, sillä tilanne vaikuttaa jo menneen ohi. Polttiaiset ovat nyt suurin ongelma ja niitä vastaan on vielä taisteltava. Ne kiusaa ihan normaaliakin hevosta, joten ihottumahevoselle tämä aika on oikeastaan pahinta.


Saimme heti aloitettavaksi kaikki pullot mitä vaan löytyi. Koska Tessan tila oli vakava siihen piti puuttua välittömästi kunnon hoidolla. Tällä lähdimme liikkeelle:

1) Ensin pesin kaikki hoitoa tarvitsevat kohdat Derma 1 shampoolla. Ihottumahevosilla ei saisi missään nimessä käyttää mitään kemikaalipohjaisia tuotteita. Iho on valmiiksi rikki ja haavoittuva kaikille pöpöille. Jos siihen päälle laitetaan ainetta, joka tuhoaa entisestään ihoa niin se ei tällöin voi uusiutua. Siksi olisi ehdottoman tärkeää käyttää tällaisia luonnollisia tuotteita, jotka hoitavat hellävaraisesti ihoa. Derma 1 shampoo on tarkoitettu ihon desinfiointiin ja pesuun. Korvat ja pää pesin varovasti sienellä ja koitin olla mahdollisimman tarkka varsinkin korvien kanssa.

2) Tessalla oli hännässä ja harjan alkupäässä iho jo kovettunut niin, että piti ottaa järee aine käyttöön - Derma 5. Tämä on tarkoitettu alueille, jossa iho on kuin elefantilla. Derma 5 om antimikrobinen hoitava voide, jolla tehdään tukihoito haastellisiin tulehduksiin ja kovettumiin, Kovaa ja muhkuraista ihoa on yleensä juuri hännän alueella, kun hevoset hinkkaavat sitä voimakkaammin. Tätä laitoin ensimmäisenä päivänä näihin kohtiin. Derma 5 on ollut myös loistava apu riviongelmiin.

3) Derma 5:n ohella muille hoitoa tarvitseville kohdille käytin Derma 2 hoitavaa tehoseerumia. Tämä hoitaa kaikki haavat, hankaumat, allergiset kohdat ihossa ja ihotulehdukset. Eli tätä laitettiin aivan kaikkialle muualle, korviin, naamaan, mahaan, kainaloihin, takajalkojen sisäpuolelle, tissien kohdalle, harjaan, häntään - kaikkialle minne tarvitsi hoitoa.

4) Pelkkä ihonhoito ei vielä ihan koko paketin loppusilaukseen riittänyt vaan viimeisenä laitoin vielä kaikkialle Derma 3:sta. Tämä toimii kuin ötökkäkarkoitteena ja torjuu ne pienet tunkeilijat iholta pois. Derma 3:sta on saatavilla sprayna tai geelinä. Itsellä käytössä geeli, sillä meillä ollut riittoisampi ja pysyy iholla kauemmin. Haju muistuttaa tervaa ja on voimakas. Tessalla huomasi heti eron tarhassa, ötökät ei tullut lähellekään!

Näillä päästiin siis välittömästi puuttumaan Tessan ihon tilanteeseen ja saimme myös lisäksi vielä yhden hoitopullon. Jos iholle tuli pieni avonainen haava tms, käytin Derma 6 hoitavaa haavaöljyä. Tätä kun laitoin illalla, aamulla iho oli mennyt umpeen eikä haava vuotanut enää.

Tässä sitten kahden viikon säännöllisen hoidon tulos:



Olen aivan sanaton muutoksesta. Joka aamu ja ilta hoidettiin Tessaa ja tässä tulos. Aamulla hoidin isoimmat putsaukset ja illalla joko lisäsin uutta kerrosta hoitoseerumia tai laitoin pelkkää Derma3:sta karkoittamaan ötökät yölläkin. Tessalla kaikki alueet ovat menneet vaan parempaan suuntaan. Valitettavasti nyt polttiaiset iskivät vielä kovemmin ja Tessan korvat ei tahdo millään parantua vielä, mutta onneks näillä tuotteilla ei olla ainakaan huonompaan suuntaan menty! Päivä kerrallaan iho alkaa meneen umpeen ja paranemaan kokonaan. Päässä on poskien alueet parantuneet huomattavasti, joten eiköhän ne korvatkin sieltä perässä parannu :)

Iso plussa on ollut tuotteiden riittoisuus! Uffella olen myös käyttänyt Derma 2:sta sen häntään. Sillä kun on myös kutiseva iho niin ollaan päästy sitäkin helpottamaan. Kaikille toki nämä tuotteet ei välttämättä sovi, mutta silloin puhutaan kyllä melko herkistä tapauksista. Meillä ainakin näistä on ollut todella suuri apu ja ei kyllä muita enää käytetä :)

Seuraavassa Solheds - postauksessa pääsette katsomaan miten tuotteet ovat vielä vaikuttaneet. Onko saatu taisteltua ötökät pois ja iho parannettua kuntoon? Se selviää ajan kanssa ;)

Onko sinulle Solheds-tuotteet tuttuja?
Muilla kokemuksia?

1 kommentti

  1. Mä ostin koiralle testiin Derma1,2 ja 5. Alle viikossa näky jo muutos! Mokomalla on ollut ikäviä paiseita tassuissa, niin ne väheni heti. Ja samaten karva lähti kasvamaan karvattomiin kohtiin. Pahaltahan nää haisee varsinkin sisätiloissa mutta se ei haittaa jos koira voi paremmin :D oon ajatellut Albertille myös tuota geeliä kun meilläkin on ihan hulluna polttiaisia.

    VastaaPoista