Petra Palomäki

perjantai 4. tammikuuta 2013

Nautintoa, hauskuutta ja hevostelua!

Tänään Anniina ja Lasse tulivat siis meille kyläilemään iltapäivällä!
Lähdin puol 10 kotoa hakemaan heitä, lastasimme possun kyytiin ja suuntana Vihu. Kun päästiin meille lastattiin herra possu pois ja laitettiin se hetkeksi odottelemaan Disan karsinaan :)

Aloitettiin tämän päivän ratsastukset Uffella. Menin sillä hieman koulua kentällä oikein koulupenkillä! Mikä muhun meni? Reidet vieläkin kipeenä ja vapaaehtoisesti menin koulupenkillä uffella. En tainut olla terve :D Noh, uffe hieman rakoi pohjaa, koska näiden kelien takia on aika kova, mutta onneksi ei kovin liukas. Mutta uffe on niin tarkka jaloistaan, että jos ei ole täydellistä mikrokuitupohjaa, niin herra ei mukamas pysty meneen siinä :D Noh ravissa uffe toimi ihan hyvin. Välillä tuli kyllä niin herkkis-kohtauksia ettei mitään rajaa. Välillä se menee hyvin ja heti, kun käsken sitä tekeen kunnolla asiat, se vetää super herkäksi ja työstä ei tule mitään. Sitten taas menee hyvin. Aika tasapainoilua sen kanssa tuo ratsastaminen.. Laukkaa otin vain hieman ympyrällä, mutta keskityin enemmän raviin.








Uffen jälkeen oli Urcon vuoro. Ette usko mikä nautinto oli mennä uffen jälkeen urcolla. Ihanan tasaiset liikeet, ei tarvinnut muuta kun istua ja nauttia. Ravissa alkuun urco oli hieman jännittynyt ja yritti näytellä välillä itseään tammoille, jotka olivat takatarhassa. Hetken kuluttua se alkoi toimimaan paremmin ja siirryttiin laukkaan. Laukassa urco oli hieman villi! Sen mielestä olisi kivempaa mennä täysiääää! Tessa taisi tarhassa pitää jonkin näköisen kovan äänen, koska urco säikähti jotain ja veti hienon rodeon siihen :D Kaiken kaikkiaan herra meni hyvin :) ja tämä Anniinalle :" Ahh mä tuun ihan just!!" ;D


Urcon jälkeen menin myös koulua Zeuksella. Herra oli niin intoa piukeena koko ratsastuksen aikana. Jos olisi ollut estesatula ja pellot kunnossa, olisin mennyt päästeleen sillä niin kovaa, kun kintusta lähtee! Pysyimme kuitenkin kentän puolella ja zeus toimi ihan hyvin. Ravissa meni alas eteen ja laukassa tein monta nostoa, koska halusin, että laukka nousee kroppa suorana eikä banaanin muotoisena.. Kyllä sieltä pari nostoa tuli suorana, mutta pitää hieoa noita vielä, ja aika paljon!







Kun sain zeuksen ratsastettua Anniina meni Lassella kentällä. Otin kuvia ja videoa heistä. Lisää saatte lukea täältä!!


Viimeisenä menin vielä Unaivalla. Laitoin urcon suitset mammalle, koska myin unaivan suitset ja etsin sille tällä hetkellä uusia tilalle. Urcon nivelkuolaimet ovat hieman paksummat ja unaivalle siis hieman liian pehmeät. Ravissa mamma meni hyvin alas eteen, mutta oli aika vahva.. Laukassa kesti aika kauan ennen, kun sain sitä jotenkin laukkaamaan tasaisesti.. Nykyään laukka nousee heti jalasta ja pari askelta on tasaista, sitten se räjähtää joko etupainoiseksi tai ilmoille. Ratsastin sitä vasempaan kierrokseen niin, että nostin ohjilla pään ylös ja ulko-ohja hyvin tuelle. Sisäohja hieman korkeammalle. Siinä yritin saada sen takajalkoja kunnolla mahan alle ja kyllä alkoi laukka pyörimään. Kun laskin kädet alas laukka muuttui taas etupainoiseksi. Sain sen kunnon rutistuksen jälkeen laukkaamaan edes yhden kierroksen suht hyvää laukkaa. Ei tarvitse paljon vatsalihastreenejä mennä unaivan ratsastuksen jälkeen tekemään salille ;D










Minun piti vielä ratsastaa Tessa, mutta piti lähteä viemään Samia Kiikoisiin, koska hän lähtee nyt viikonlopuksi jonnekin leirille treenaamaan. Poikkesin samalla hyvällä ystävälläni kylässä katsomassa mitä hänelle kuuluu ja miten hepat voi ;) Oli niin hauskaa, että aikaa vierähti hieman liikaa, nimittäin minun piti vielä viedä Lasse takaisin omaan talliinsa! Saatiin possu hyvin lastattua koppiin ja ajoimme kohti Kankaanpäätä tallille.

Oli kyllä todella hauska päivä! Sen tietää aina, kun Anniina tulee kylään, että naurua piisaa ;) Kiitos Anniina taas!

6 kommenttia