Petra Palomäki

torstai 29. marraskuuta 2012

Päivä tallilla kuvina!

Päätin tiistaina kuvata päiväni talillla koulupäivän jälkeen :) Anteeksi kuvanlaatu, ei parhain, mutta koittakaa kestää!

Eli kun pääsin kotio, vaihdoin tallivaatteet päälle ja söin alkuun jotain, ettei heti ole nälkä. Sen jälkeen menin ruokkimaan hepat siinä puol kolmen maissa (siitä en ottanut kuvaa, kun pelkästään heinän jako kaikille, ja kameran akku ei ollut vielä ladannut kukonaan!

Siinä neljän maissa menin uudelleen tallille ja aloitin siivoamaan karsinoita. Aloitin pötkylän karsinasta, joka oli varsin likainen. Neidillä on viruksen takia maha sekaisin, ja sen kyllä karsinasta huomaa...



 Ennen kun siivosin neidin karsinan, harjasin ja puunasin sen oikein kiiltäväksi valokuvaa varten ;) nätisti antoin harjata ja antoi laittaa ongelmitta harjanselvitysainetta. Kyllä pötkylän harja kiilsi! Kun sain karsinan siivottua sain myöskin tuoda sinne kaksi isoa kottarrillista turvetta. Kyllä sen jälkeen kelpasi neidille pehmeä pesä ;)


Pötkylän jälkeen siirryin uffeen. Harjasin uffen myöskin hyvin ja puin herralle sisätoppiksen ja kaulakappaleen, jotta päästäisiin ulos vähän ratsasteleen :)



Välillä piti vähän antaa jotain hyvää toiselle. Kattokaa nyt! Eikö olekkin söpö? :3

Kun päästiin kentälle tehtiin todella paljon käynnissä taivutuksia ja siirtymisiä. Otettiin myöskin pienet pätkät ravia ja voi että se oli niin hyvän tuntuinen! Olis tehnyt mieli mennä enemmän, mutta ei voi :/ noh, palattiin talliin, otin siltä varusteet pois ja siivosin sen karsinan huolellisesti.


Kun sain ratsastettua siivosin uffen ja tessan ruokakupit. Nyt kelpaa syödä!


Uffen jälkeen siirryin tessaan. Harjasin tessan kunnolla, ja leikkasin myöskin siltä hieman häntää, tasaiseksi vaan, muutenkaan ei ole paljon mistä ottaa :D



Kun sain neidin harjattua oikein kunnolla (huomasin muuten, että se on aivan tajuton karvapallo....), niin laitoin varusteet selkään ja lähdettiin kentälle. Tessa oli huomattavasti virkeämpi kuin mitä maanantaina.. sain kunnolla vääntää koulua sen kanssa, että sain sen edes jotenkin molemmille ohjille. Laukassa se yritti hieman temppuilla, mutta en antanut sille mahdollisuutta siihen. Laukassa tehtiin tempon vaihtelua suuremmasta pienempään. Kokosin laukkaa niin, että se polkis kunnolla takasilla ja päästin ohjat eteen ja myötäsin, näin sen niska meni alas ja tempo suureni. Lopuksi ei tarvinnut kuin hieman vatsalihaksilla ja kädellä ottaa vastaan kun sain sitä koottua. Mutta töitä riittää........


Rankan ratsastuksen jälkeen siivosin tessan karsinan, vein sinne kuiviketta ja puin tessalle loimen ja tallisuojat päälle ja vein sen karsinaan. Tessan jälkeen oli mamman vuoro. Otin sen pesarille ja kuten muutkin, harjasin sen oikein hyvin. Unaiva oli todella kiltisti :) Karsinan siivosin aika nopsaa, kun on niin helppo siivota.



Unaivan jälkeen oli urcon vuoro tulla puunattavaksi. En meinannut saada mitään edustavaa kuvaa siitä, kun koko ajan halusi purra tuota riimunnarua ja ei pysynyt ollenkaan paikallaan..noh tavallinen urco! Sen jälkeen kun sain sen puunattua siivosin karsinan ja sain sinnekin viedä kunnolla kuiviketta!



  Ja viimeisenä otin zeuksen hoitoon. Puunasin koko hepan kunnolla ja siivosin karsinan sen jälkeen.


  Oli myöskin todella vaikea kuvata, kun koko ajan pää heilu jonnekin vastakkaiseen suuntaan, kun kamera!


 Kun sain kaikki hepat ja karsinat siivottua, huomasin kellon olevan jo puol yhdeksän, enkä ehtinyt liikuttamaan zeusta. Yleensä olisin ehtinyt, mutta tuohon kuvaamiseen meni jo hieman aikaa :D
Sitten oli vuorossa ruokinta. Aloitin heinien jaolla ja talli oli sitten tämän näköinen kun sain ne jaettua :D kauhea sotku!

  Kun jaoin heinät oli rehujen vuoro. Aloitan aina disasta, koska muuten se alkaa komentaa, enkä jaksa kuunnella sitä :D pääsen paljon helpommalla. Zeus on ihanin kun se vaan odottaa kiltisti peppu ovelle niin kauan kun ruoka tulee kuppiin. Ei kuovi, hirnu ja muutenkaan riehu ruoan takia. Ihana poika ;)


 Kun vihdoin sain kaikki ruoat jaettua oli tallin siivouksen vuoro. Lakaisin kunnolla käytävät, vein kottarit pihalle ja pikasesti pesin suitsista kuolaimet.


Ja tällainen on normaalisti iltapäiväni tallilla. Tosin ilman valokuvausta ehdin tekeen paljon enemmän. Ja illalla äiti soitti, että ruoka oli valmista, joten tuli hieman kiire tuon loppusiivouksen suhteen. Joten pahoittelen, ettei talli ole putipuhdas!

9 kommenttia

  1. Todella kiva postaus! :) On sulla kyllä kova homma noiden kaikkien hevosten kanssa, arvostan sun jaksamistasi ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no on sitä hommaa, mutta toisaalta mitä muutakaan tekisin? :) Tää on mun osa mun elämää, joten jaksan vaikka kuinka paljon näiden elukoiden puolesta!

      Poista
  2. Aika sikamageet päitset tolla pikkusella! Ja kiva tällainen postaus välillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eikös olekkin! Oli pakko ostaa Hööksiltä kun ne huusi niin pikkusen nimeä! KUnnon punk riimu!

      Poista
  3. huh, paljon tekemistä sulla tosiaan! hatunnosto sulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos paljon! Hienoa kun aina joku jaksaa nostaa motivaatioa! :)

      Poista
  4. Itse ostin syyslomalla Hööksistä tuollaiset juuri samanlaiset päihet, mitkä Pötkylällä on. En ole kerennyt käyttää niitä vielä edes hoitohevoseni päässä, mutta oli kiva nähdä miltä ne näyttää hevosella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pidän niistä kyllä todella paljon! Jotenkin punkfiilis ;D

      Poista
    2. itse olin tohkeissani kun ostin ne hööksistä ja toivon että ne sopii kooltaan, mutta myös väriltään uudelle hoitohevoselle. (: olen samaa mieltä. :D

      Poista